- nieuws

23 januari 2013 - Esther Gerritsen

LAS-avond in de Bibliotheek Sneek

Sneker Filmwinter

Bij deze het eerste nieuwsbericht inzake de Sneker Filmwinter 2013.  De website van de Sneker Filmwinter is in de lucht, en u kunt het volledige programma bekijken, inclusief een korte beschrijving. Ook is een link naar een trailer van betreffende film opgenomen. Dat geeft u de gelegenheid alvast uw route door ons programma uit te stippelen.

Belangrijk om te noemen is de openingsfilm. Anders dan de vorige edities vindt de opening plaats op donderdag (17 januari). De titel van de openingsfilm is nog niet helemaal zeker, en om die reden nog niet opgenomen in het programma. We hopen deze in ons volgende nieuwsbericht te kunnen melden.

De opening wordt verricht door de heer Pieter Verhoeff, regisseur van, onder meer, een aantal prachtige Friese films zoals Het teken van het beest (een verfilming van de roman De houn sil om jim bylje, van Rink van der Velde), De Dream (over de Hogerhuis-zaak in 1895), en Nynke (over Nienke van Hichtum en Pieter Jelles Troelstra).
De heer Verhoeff zal op zaterdagmiddag ook een workshop verzorgen over de documentaire die hij maakte over de reis naar de VS van Dette Glashouwer Fier van hûs en allinne.  Mevrouw Glashouwer zal hier ook bij aanwezig zijn.
U zult begrijpen dat wij zeer vereerd en blij zijn met hun komst.

Nieuw in ons progamma is een bijzondere selectie documentaires uit het IDFA festival. Als “Gouwe Ouwe” hebben we dit jaar voor u West Side Story geselecteerd. In samenwerking met Amnesty International is een aantal titels opgenomen uit Movies that Matter. Een van die titels, Terraferma, wordt tevens gedraaid in de speciale voorstelling met de Protestantse kerk Sneek op zondagmorgen.

We zijn heel enthousiast over het programma dat we u dit jaar kunnen bieden, en hopen dat u dat enthousiasme met ons deelt. We ontmoeten u graag vanaf de 17e in Cinesneek!

In het programma van de Sneker filmwinter zit ook de literaire verfilming van Wuthering heights, op zondagmiddag. Deze film kan tegen een gereduceerde prijs (€7,00 ipv €8,00) door de leden van LAS worden bezocht.

22 november 2012 - P.F. Thomése

LAS-avond in De Daaldersplaats