home
nieuws
stichting
programma
  - data en tijden
  - schrijvers
  - reserveren
  - fotogalerij
contact
links

 

 

Douwe Draaisma
24-05-2017
Douwe Draaisma
Reserveren niet meer mogelijk

GEANNULEERD

Douwe Draaisma

In een al bijna traditionele samenwerking met de Protestantse Kerk Sneek ontvangen wij de schrijvende psycholoog Douwe Draaisma (Nijverdal, 1953). Deze psycholoog is gespecialiseerd in de aard en mechanismen van het menselijk geheugen. Hij is bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Draaisma is de auteur van een aantal zeer succesvolle boeken die veelvuldig zijn vertaald. Met zijn boek Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt (2001) won hij meerdere prijzen. Het boek werd in meerdere talen vertaald. In het najaar van 2010 heeft Draaisma in samenwerking met het dagblad Trouw de schrijfwedstrijd ‘Vergeten’ uitgeschreven met 438 inzendingen.

Douwe Draaisma, is een literair talent en een gedreven wetenschapper. “Ik ben geboeid door die wonderlijke selectiviteit van het geheugen. Dat labyrint waaruit zich ineens iets kan losmaken. Het geheugen blijft een mysterie.” Draaisma maakte naam met De metaforenmachine (1995), dat het fundament heeft gelegd onder zijn oeuvre, en bij een groot publiek vooral met Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt (2001) en Ontregelde geesten (2006), maar sinds de verschijning van zijn alom bejubelde Heimweefabriek (2008), en nadien het Vergeetboek (2010) is hij niet meer weg te denken van de literaire en wetenschappelijke podia in binnen- en buitenland. Dagblad Trouw schrijft over hem: “Draaisma is als de eskimo met tientallen verschillende namen voor ‘sneeuw’: hij beschikt over een rijke woordenschat die hem in staat stelt nuances aan te brengen waar anderen alleen van ‘vergeten’ en ‘onthouden’ spreken.” De dromenwever (2013) is het zesde deel in Douwe Draaisma’s indrukwekkende, leesbare en boeiende reeks exploraties van de werking van het menselijk brein.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met de werkgroep Inspiratie van de Protestantse Kerk Sneek.
 
© Stichting Literaire Activiteiten Sneek
terug naar boven