Auke Hulst

Datum - woensdag 31 januari 2024
Tijd - 20:15 - 22:15 uur

Locatie
RSG Magister Alvinus


Stichting LAS, RSG Magister Alvinus en CSG Bogerman ontvangen schrijver Auke Hulst

Op woensdag 31 januari a.s. ontvangen de beide Sneeker scholengemeenschappen samen met de stichting LAS de schrijver en muzikant Auke Hulst. Met zijn laatste roman De Mitsukoshi Troostbaby Company is Auke Hulst genomineerd voor De Inktaap, de jongerenprijs van de Nederlandse literatuur. Eerder maakte de auteur al veel indruk met zijn autobiografische roman Kinderen van het Ruige Land. De bijeenkomst vindt plaats in de kantine van RSG Magister Alvinus, Almastraat 5 te Sneek. De aanvang is 20.15 uur.

Auke Anthony Hulst (1975) groeide op in het gehucht Denemarken, nabij Slochteren, “in een Pippi Langkous-huis in een bos”. Geïnspireerd op zijn jeugd schreef Hulst in 2012 de autobiografische roman Kinderen van het Ruige Land. Het is een familiekroniek die de oorzaken en de gevolgen van een ontspoorde jeugd genadeloos blootlegt. Dit boek betekende zijn doorbraak naar een groot publiek.

Zijn meest recente publicatie is de vuistdikke roman De Mitsukoshi Troostbaby Company (2022). Het verhaal speelt in een nabije toekomst, waarin een eenzame sciencefictionschrijver een robotdochter koopt die het verlies van een ongeboren kind moet goedmaken. In ruim 600 pagina’s biedt Hulst een intrigerende en aangrijpende mix van memoires, robotverhaal, tijdreisverhaal en alternate history over verlies, schuld en ouderschap. Het boek mocht zich verheugen in lovende recensies met veel sterren.

Ook is de roman, naast twee andere boeken van Nederlandse schrijvers, genomineerd voor De Inktaap, de jongerenprijs van de Nederlandse literatuur. Vanaf september lezen Nederlandse en Vlaamse jongeren van 15 t/m 19 jaar uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs de genomineerde titels en kiezen gezamenlijk de winnaar van De Inktaap. Die wordt in maart dit jaar bekendgemaakt.

Naast schrijver is Auke Hulst muzikant en componist. Hij maakt Engelstalige muziek onder de naam Sponsored By Prozac. En hij is de voorman van de Nederlandstalige band De Meisjes. Wellicht neemt Auke Hulst zijn gitaar mee naar Sneek.

De activiteiten van de LAS worden tevens georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Van der Velde en Bibliotheek Sneek.

Reserveren kan via www.stichtinglas.nl, bij Boekhandel Van der Velde of de Bibliotheek Sneek. Kaarten zijn ook, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar aan de zaal. Donateurs en jongeren tot 18 jaar ontvangen korting op de toegangsprijs.

 

Fotograaf: Mark Uyl

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.