Rob van Essen

Datum - vrijdag 25 februari 2022
Tijd - 19:30 - 21:00 uur

Locatie
Boekhandel Van der Velde


Rob van Essen (1963) is schrijver, recensent en vertaler. Hij debuteerde in 1996 met de roman Reddend zwemmen. Tot nu toe schreef hij negen romans, twee autobiografische kronieken en drie verhalenbundels. Zijn tweede verhalenbundel, Hier wonen ook mensen, werd in 2015 bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs. Deze literaire prijs wordt sinds 2015 jaarlijks uitgereikt aan de auteur van de beste Nederlandse korteverhalenbundel. Met zijn roman De goede zoon won hij in 2019 de Libris Literatuur Prijs.

Van Essens meest recente boek Miniapolis is in oktober 2021 verschenen: ‘Miniapolis is een roman waarin het kenmerkende universum van Rob van Essen zich weer op volle sterkte ontvouwt – vervreemdend maar altijd menselijk, melancholisch maar nooit zonder humor.’ Atlas Contact

‘Van Essens boeken zijn toegankelijk genoeg, intelligent zonder topzwaar te worden. […] In zijn schrijfstijl zit altijd een zekere lichtheid ingebakken, een ironie die veel lezers zou moeten aanspreken.’ Thomas van den Bergh, HP/De Tijd.

‘De grens tussen een spannend verhaal en een ongeloofwaardig verhaal is soms erg dun en precies op die grens bevindt de verhalenbundel Een man met goede schoenen van Rob van Essen zich. De schrijver vraagt de lezer om te geloven in onwaarschijnlijke gebeurtenissen, en hij komt er mee weg’. Aldus Tzum.

Foto: Stephan Vanfleteren

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.